Ісландська кухня
М'ясо з варенням і м'ясо акули, привнесені іммігрантської діаспорою польська і тайська кухня і інші спеціалітети ресторанів Рейк'явіка.
Grillmarket
Один з кращих ресторанів Рейк'явіка. Їх спеціалізація - м'ясо та риба на вугіллі, всі продукти фермерського виробництва. Вечеря на двох з аппетайзером, головним блюдом, десертом і вином вино обійдеться в 150 євро, але воно того варте. Раджу спробувати свинину на вугіллі, копчену качку в якості стартера і їх фірмовий шоколадний десерт. Стіл краще забронювати заздалегідь - навіть в будні дні ресторан може бути забитий.
Быстрая доставка еды спб по самой выгодной стоимости на сегодняшний день.
Ban-thai
Дві найбільші емігрантські діаспори Ісландії - це поляки і тайці. Якщо поляки навчили ісландців робити смачні м'ясні сосиски і привчили до солоних огірків, то тайці познайомили їх з багатою кухнею Таїланду. Бан-тай - перший і кращий ресторан тайської кухні, який ось уже 15 років радує ісландців відмінним пад-тай. Дизайн ресторану - тайські принцеси і червона кімната Твін Пікс. Бан-тай розташований близько до центру і буде ідеальним місцем для вечері в п'ятницю ввечері перед ознайомленням з суворою ісландської нічним життям.
Forréttabarinn
"Форрьеттабарінн" - ресторан, який спеціалізується на закусках і стартерах-тапас. Буквально, страви «на зуб». Тут вам запропонують взяти цілу порцію або половину. Всі страви зручно діляться на гарячі і холодні. Ніяких пихатих надмірностей, все меню вміщується на листку а5. Кухня в основному ісландська - з деякого часу я раджу "Форрьеттабарінн" всім друзям-туристам як досить бюджетний і приємний спосіб спробувати багато ісландських поєднань за раз. Тут і м'ясо з варенням, і варений тупик, і акула - словом, все, що тільки може побажати ісландець з сильною ностальгією по торф'яним домівках, але без особливого бажання там жити. Незважаючи на те, що всі порції маленькі і ніяк не тягнуть на основні страви, з досвіду скажу - мені цілком вистачає три повні порції (або шість маленьких) для повноцінної вечері. Бюджет - близько 20 євро на людину (з вином).
Fiskfélagið
«Рибна компанія» - саме так назва цього ресторану перекладається на російську мову - розташована в центрі Рейк'явіка на площі Гроуварторг. Під час реконструкції площі в 2009 році була виявлена кам'яна кладка старого рейкьявікского порту, яка тепер обрамляє відкриту веранду ресторану. Сам він займає підвал легендарного будинку Зімсена, побудованого в 1884 році і служив кільком поколінням жителів ісландської столиці в якості магазину.
Усередині відвідувача чекає спокійна і затишна атмосфера, створена відомим ісландським дизайнером інтер'єрів Лейвуром Вельдінгом. Стіна при вході обвішана величезною кількістю стікерів з відгуками гостей про ресторан на різних мовах. Поганих поки виявити не вдалося.
Це й не дивно, адже за меню тут відповідає кухар Лаурус Гуннар Йоунассон - неодноразовий переможець різних кулінарних змагань. Кухня витримана в популярному нині стилі «фьюжн», що в поєднанні з ісландською продуктами дає чудовий результат.
Кожна страва пов'язано з кулінарною традицією будь-якої країни або регіону. Для тих, кому складно визначитися з вибором, складені спеціальні меню з декількох змін, такі як, наприклад, «Навколосвітня подорож» або «Навколо Ісландії». Як випливає з назви, спеціалізація ресторану - рибні страви, хоча і м'ясо тут готують чудово.
Ті, хто виявиться в Рейк'явіку в кінці лютого - початку березня, повинні обов'язково відвідати «Фіскіфьелагід», так як ресторан бере участь в щорічному кулінарному фестивалі «Фуд енд Фан».
«Фіскіфьелагід» відкрито на вечерю і ланч. В останньому випадку меню кілька простіше. Середня ціна на двох з напоями - 120 - 140 євро.