ПОХІД по барах У ШАНХАЇ
Разработка CRM быстро, качественно и по самой выгодной стоимости на сегодняшний день.
Boxing cat brewery
Дивлячись на логотип цієї не старої пивоварні в Шанхаї, я згадую слова з могильної плити Чарльза Буковскі: "Do not try". Але спробувати потрібно. Все розливне пиво хлопці варять самі під керівництвом пивовара з Х'юстона. Живої музики немає, зате є патіо. До того ж знаходиться вкрай вдало - звідси можна починати піший похід по нічним клубам. З п'яти до восьми вечора - 35 юанів за будь-яку домашню пінту.
Ci5
Суперсекретне місце, яке знають всі місцеві. Але туристу з вулиці сюди не зайти. Якщо вам попадеться людина, яка скаже: «Я знаю відмінний маленький японський коктейльний бар», - то це буде про Ci5. Вхід, як і у всіх японських закладах, коштує грошей - 30 юанів включають в рахунок. Карта коктейлів на основі шампанського вражає.
C's
Жахливе, згубне місце. Якби Фелікс Феліксович жив в Шанхаї, думаю, вбивство Распутіна він спланував би саме тут. Але історія не терпить умовного способу. Шість чарок ягермайстера за 100 юанів. Обмалював паскудство стіни і лабіринти коридорів з несподіваними тупиками. Решта пам'ятаю смутно.
Constellation bar
Японський віскі-бар з сигарами і бездоганним сервісом. Обов'язковий до відвідування, якщо хочете зловити дух старого Шанхаю.
У меню більш п'ятисот сортів односолодових і бурбонів з коктейлями до купи. Персонал в костюмах з метеликами на ідеально білих манишках, бездоганна техніка змішування коктейлів, вивірене кожне рух. Не так дорого, як це було б в Москві, але в Москві такого і немає. Три заклади в місті і ще одне відкрила дружина засновника. Без реклами, майже без вивісок. Хрін знайдеш, простіше кажучи.
Cotton Bar
Взимку в Шанхаї холодно. І виною тому навіть не географія, а адміністративний поділ країни, яке на папері проходить по Янцзи: все, що нижче вважається півднем, а вище - північчю. Шанхай розташований практично на кордоні, і хоча взимку тут температура опускається до плюс п'яти, центральне опалення місту не належить. Тим затишніше взимку сидіти зі склянкою перед жарким каміном. У Cotton's є їжа, але зовсім не обов'язкова, а от камін - це успіх.
Flair Rooftop Bar
Бар на даху готелю Ritz-Carlton в районі Pudong. Це найвищий (58-й поверх) бар під відкритим небом в Шанхаї. І не найдорожчий. Сервіс п'ятизіркового готелю, відмінна оглядовий майданчик і абсолютне відчуття міста. Обов'язково зайдіть в сонячний день на коктейль. Взимку в приміщенні запалюють камін. Великий вибір вин.
Café des Stagiaires
Маленька Франція в Шанхаї. Заклад відкрив власник ресторанів Le Saleya разом з сусідніми пиццерией, булочної і м'ясної лавкою. Спочатку бар працював до опівночі, відвідувачі - в основному, студенти і співчуваючі - вивалювалися на вулицю шумною натовпом. Мешканці будинку до такої міри були не раді цьому сусідству, що виливали воду на голови галасливих французів. Народна воля перемогла, останній стакан в Le Café des Stagiaires відтепер наливають в 21-30, а виганяють всіх в 22-00. У happy hour чарка пастис коштує 10 юанів, келих вина 20 - це дуже демократично для Шанхая. І чудова компанія.
The Chalet
Невелике і затишне місце практично в центрі французького кварталу. Знаходиться в будівлі початку ХХ століття. Усередині спокійно і без гульні, але щовечора збираються компанії експатів, щоб просто посидіти і поспілкуватися. Господар закладу, китаєць, майже завжди за стійкою. До 8 вечора триває щасливий час, вино наливають по 20 юанів. Великий плюс - заклад відкрито до 3 ранку, що рідкість для шанхайських барів. Правда, прокурено все, як в дешевій погодинної готелі.
Monkey Lounge
Багато обставлений бар ховається за чорної залізними дверима з електронним замком. Вивіски немає. Інтер'єр в дусі Філіпа Старка. Сім видів шампанського в меню, дорогі навіть за місцевими мірками коктейлі і висококласний віскі. Публіка в основному ABC (American Born Chinese), трохи експатів. З усіх боків чути Кантонська мова. Та й сам заклад нагадує чимось Гонконг.
Rambler
Нагадує тайські бари, в яких немає нічого, крім стійки і барних стільців. Знаходиться в кварталі Тяньцзифань в оточенні великого натовпу шинків, з яких місце виділяється завдяки відмінному мохіто, а холодними зимами - глінтвейну і usb-грілці під попу. Розливне пиво, еспресо-мартіні. Повз пробігають іноземці, хапають склянки і тікають. Сам господар, китаєць на ім'я Гевін, випиває в барі The Chalet. Каже: ну не можу ж я у себе і пити ще, скільки можна!